BLOEMPJES

“Attraversiamo, een onvergetelijke dag, een dag waarvan leerlingen me vroegen er zo elke week eentje te krijgen, waarbij leerkrachten me spontaan vertelde leerlingen echt te bewonderen, waarvan ik hoop er elk jaar eentje te mogen inplannen en mee te beleven, samen met die leerlingen, die leerkrachten en Pieter.”

Ann Landuyt

Adjunct directeur Inspirocollege Houthalen-Helchteren

“Attraversiamo. Laten we oversteken. En of we overgestoken zijn! Onder de begeesterende leiding van Pieter Michiels werden onze leerlingen een volle dag meegenomen op een overrompelende reis. We dansten. We lachten. We huilden, tranen met tuiten. We leerden bij, over de ander maar ook over ons zelf. We toonden begrip en respect. We voelden ons kwetsbaar. We stelden ons open. We luisterden. We keken elkaar in de ogen. We knuffelden. We overstegen onszelf. We waren één. Onze jongeren hadden net dit nodig. Er veranderde iets. Pieter komt zeker terug. En we raden het elke andere school aan. Een prachtig project, een ongelooflijke eyeopener voor onze jongeren én voor leerkrachten.”

Lieselot Meuleneire

(Zorg)leerkracht Sint-Franciscusinstituut Brakel

“Attraversiamo, wat een fijne dag! Wat in de ochtend start als een onwennig iets, groeit elk half uur meer en meer uit naar een mooi groepsgevoel, waar niemand zich geremd of beschaamd voelt, mede door het ongelooflijke enthousiasme van Pieter! Als leerkracht word je geconfronteerd met de verhalen die de leerlingen brengen en begrijp je hen zoveel beter. Door te participeren, smeed je zelf zo’n fijne band met de leerlingen waar je les aan geeft, dat het klasgebeuren vanaf dan toch op een ander level ligt. Attraversiamo, het is iets dat ik aan elke school aanraad! Dit is nodig: er wordt in scholen nog veel te weinig rond emotioneel welzijn bij jongeren gedaan.”

Leen Peeters

PISO Tienen

“Een voormiddag met Pieter is als een levensles voor jong en oud, voor leerkracht en leerling. Pieter leert ons immers om eerst jezelf graag te zien. Pas daarna kan je een ander graag zien. Een mix van grappige spelletjes enerzijds en serieuze oefeningen anderzijds zorgen ervoor dat je in no-time met een warm en gerust gevoel terug buiten staat. Een kruising tussen mindfulness en gezond verstand met een grote dosis humor. Na deze workshop zit je vol energie om op deze manier door het leven te gaan en vooral, om dit als leerkracht door te geven aan elke leerling.”

Leerkrachten 3de en 4de leerjaar

GBS De Pimpernel Zemst

“In de aanloop naar onze samenwerking liep de communicatie met Pieter ronduit gesmeerd. Reeds vanaf het voorgaande schooljaar werden de eerste contacten gelegd om een aantal praktische richtlijnen vast uit te tekenen: dagindeling, aantal leerlingen en begeleiders per groep… We konden zelfs enigszins aangeven welke onderwerpen we min of meer in de kijker zouden willen zetten. De uiteindelijke dag stond bol van blijmoedige energie, dapperheid, oprechtheid en openheid, en dit van leerlingen en leerkrachten. Humor en speelsheid ontbraken uiteraard ook niet tijdens de oefeningen. Middenin de workshop stonden alle leerlingen achter een – al dan niet denkbeeldige – lijn en werden er bepaalde stellingen afgeroepen. “Attraversiamo”, steek over indien je… Deze stellingen waren zeer goed gekozen. Het ging om onderwerpen waarmee iedereen vroeg of laat te maken krijgt: angst, verdriet, verlies, eenzaamheid… in een wezenlijke format gegoten, zodat de leerlingen en leerkrachten er al snel voeling mee kregen. Wanneer Pieter een thema aansneed, was de (h)erkenning bij de deelnemers treffend. “Attraversiamo”, zij staken over.”

Kenny Stiers

Koninklijk Atheneum Tienen

“Met een niet aflatend enthousiasme, veel humor en een heel warm hart coachte Pieter ons doorheen de dag door leuke spelletjes af te wisselen met diepgaande gesprekken en inspirerende verhalen, filmpjes en getuigenissen.”

Anita Van Steen

TSO Broederschool Sint-Niklaas

Cuore bloempjes

Een leven zonder dromen is zoals een bos zonder bomen. Een bloem zonder regen, een stad zonder wegen. Het is mijn doel om mensen in hun kracht te zetten, om ze helemaal te doen openbloeien. De zaadjes die ik plant in de ziel van mensen werpen geregeld hun vruchten af. Mijn hart maakt altijd een vreugdesprongetje wanneer ik hartverwarmende reacties krijg van mensen. Die bloempjes geven mij de kracht om nog meer tijd en energie te steken in dit project waar ik zo hard in geloof.