Ubuntu

Waarom?
Deze workshop doet mensen inzien dat iedereen “zijn eigen verhaal” heeft. Ik wil mensen op een speelse wijze laten zien dat we allemaal veel meer gemeen hebben dan we verschillen en dat het desalniettemin helemaal oké is om verschillend te zijn. Ik wil iedereen vanuit het hart verrijken met zelfkennis en het vertrouwen meegeven dat ze hier allemaal om een reden zijn. De (h)erkenning in elkaars verhalen zullen emoties losmaken en ieders hart openstellen om, na deze workshop, met nog meer respect met elkaar om te gaan.

Hoe?
Door positieve interventies met inspirerende verhalen af te wisselen, is het de bedoeling om een eenheid te creëren en vooroordelen in gevoelens van mededogen en begrip te veranderen. Positieve interventies zijn reflectieve opdrachten die je bekrachtigen om te zijn wie je werkelijk bent. Daarbij ontmoeten we elkaar in verschillende thema’s, zoals: geluk, empathie, kwetsbaarheid. Het werkt enorm verbindend om – naar aanleiding van een symboliek of verhaal – samen stil te staan en te delen wat we vanbinnen tegenkomen.

Wat?
Ubuntu is een Zuid-Afrikaans begrip dat samen te vatten is als: open staan voor anderen, rekening houden met anderen, menselijk worden door anderen, en vooral ook: proactief iets zinvols doen voor anderen. Tijdens een Ubuntu-workshop worden mensen geïnspireerd om meer vanuit het hart te communiceren. Ubuntu is een dag vol echte verhalen, muziek, humor, optimisme, verbondenheid en nog zoveel meer…

Wie?
Ideaal voor 5de en 6de leerjaar en middelbare scholen. Zeker ook voor lerarenkorpsen, bedrijven en sportclubs.

Duur?
Een halve of volledige dag.

Scholen waar ik reeds mocht oversteken samen met de jongeren: Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs Tienen, Middenschool Ninove, Koninklijk Atheneum Tienen, Broederschool Sint-Niklaas, Koninklijk Atheneum Zottegem, Middenschool Liedekerke, Middenschool Denderleeuw, Koninklijk Technisch Atheneum Jette, Technisch Atheneum Lokeren, Maria Boodschaplyceum Brussel, GBS De Pimpernel Zemst, Lutgardiscollege Oudergem, WICO Campus Sint-Maria Neerpelt, Inspirocollege Houthalen-Helchteren, Middenschool Bredene, Viso Cor Mariae Brakel, Sint-Franciscusinstituut Brakel, Katholiek Onderwijs Ronse Campus Glorieux, Sint-Martinusscholen Herk-de-Stad en Sportschool Meulebeke, KOBOS secundair

Fiere meter: Kim Clijsters

Contacteer me voor meer informatie en prijzen.

Van kwetsbaarheid naar geluk

Waarom?
We zijn de generatie met de meeste verslavingen, de meeste schulden en het meeste overgewicht. Waarom zijn er zoveel problemen? Misschien wel één van de belangrijkste redenen is dat wij onze kwetsbaarheid systematisch proberen te verdoven, meestal uit onwetendheid…

Hoe?
Door eerst een sfeer van veiligheid en vertrouwen op te bouwen waarbij iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt. Dit doe ik met humor en door mezelf als eerste kwetsbaar op te stellen. Vervolgens worden de hardnekkige mythes besproken over kwetsbaarheid en gaan we dieper in op wat kwetsbaarheid wel is en hoe we vanuit kwetsbaarheid kunnen kiezen voor geluk in plaats van genot. Door echte verhalen te delen met elkaar, is het de bedoeling om een eenheid te creëren en vooroordelen in gevoelens van mededogen en begrip te veranderen.

Wat?
‘Van kwetsbaarheid naar geluk’ is een interactieve workshop waarin duidelijk wordt dat kwetsbaarheid het centrum is van harde emoties zoals onzekerheid, angst, verdriet en vooral schaamte. Hiernaast is kwetsbaarheid ook de bakermat van elke vorm van verbinding, creativiteit, liefde en geluk. Kwetsbaarheid is geen kwestie van winnen of verliezen, vreugde of verdriet, maar een kwestie van inzien en accepteren dat je meestal niet hebt te kiezen. Een kwestie van grote moed tonen.

Wie?
Ideaal voor scholen, lerarenkorpsen, bedrijven, sportclubs…

Duur?
Een halve of volledige dag.

Scholen waar ik reeds deze workshop mocht doen: Sint-Franciscusinstituut Brakel, Koninklijk Atheneum Tienen

Plaatsen waar ik reeds deze workshop mocht doen: Dutch Happines Week Eindhoven, Kempense Dierenartsenkring

Contacteer me voor meer informatie en prijzen.

Coaching

Waarom?
De oorspronkelijke betekenis van het werkwoord to coach is: “het overbrengen van een waardevol persoon van waar hij of zij is naar waar hij of zij wil zijn.” Met mijn coachings wens ik die bruggenbouwer te zijn voor mensen. Er is niemand in de wereld die een droom heeft verwezenlijkt zonder daarvoor een prijs te betalen. Mensen hebben helaas één veel voorkomend probleem: het gebrek aan zelfdiscipline. Ik noem het ook wel eens het “weinig-moeite-doen”-syndroom. Maar in elke moeilijkheid schuilt de mogelijkheid om hier iets aan te doen en met mijn coachings wil ik mensen terug in hun kracht zetten. Ik wil hen groot doen dromen en hen inspireren om dagelijks kleine stappen te nemen.

Hoe?
Ik tracht de sessies zo interactief mogelijk te maken en zoveel mogelijk de groep zelf te laten ervaren, want ‘leren is leven’. Al doende leert men toch het best? Individueel werk ik volgens de Lazuli-methode die ik tijdens mijn opleiding als kinder- en jongerencoach geleerd heb. Hierbij geef ik zo min mogelijk advies en laat ik de persoon zelf tot een oplossing komen van zijn probleem.

Wat?
De coachings in groep zijn interactieve workshops waarbij ik werk volgens de mind management methode. Dit is een methode voor meer zelfvertrouwen, bewustzijn, succes en geluk. Aan de hand van die methode reik ik de groep tools en handvaten aan om eigenaarschap te verwerven over hun eigen leven. Hierdoor kunnen zij hun emoties beter de baas blijven.
De individuele coachings zijn sessies waarbij we dieper ingaan op een bepaald probleem zoals faalangst, een verslaving, uitstelgedrag, negatieve zelfspraak, het gebrek aan emotionele controle,… Hierbij is het niet enkel de bedoeling om alleen maar te luisteren, maar vooral om de persoon terug volledig in zijn kracht te zetten.

Wie?
Ideaal voor elke recreatieve of competitieve tennisspeler, maar zeker ook geschikt voor alle (groepen van) mensen die vooruit willen in het leven.

Duur?
Dit hangt af van de gekozen formule.

Tennisscholen waar ik reeds coachings heb gegeven: TC Machelen-Diegem, TK De Berken, KTC Diest, Brusselse Tennisclub, Smash Londerzeel, TC Tennifun, TC Velina, T.C. Molenbos

Contacteer me voor meer informatie en prijzen.

Humor

Waarom?
Omdat er naar mijn mening veel te weinig gelachen wordt en veel te weinig gesproken wordt over humor. Humor geeft ons de kracht om de dingen te doorzien. Dat gevoel om ‘samen’ in een deuk te liggen, blijft één van de leukste dingen in het leven. Met mijn optredens wil ik mensen hun lachspieren trainen en hoop ik dat ze ‘bijna’ in hun broek zullen doen van het lachen. Het doel van mijn optredens is om mensen op een grappige en soms ook tragikomische manier een spiegel voor het aangezicht te houden, zodat ze zichzelf en de ander nog beter leren kennen.

Hoe?
Door herkenbare en grappige verhalen af te wisselen met mooie gedichten en leuke imitaties geef ik mensen een rondreis langs de belangrijkste aspecten van de liefde. Ik wil hierbij geen mensen kwetsen. Ik ben niet voor of tegen iemand in mijn humor. Ik wil gewoon samen met het publiek lachen om de gewone dingen. Dat is volgens mij nog altijd de beste humor.

Wat?
‘Mag het iets romantischer?’ is een cabaretvoorstelling over de liefde. Ik heb mij de voorbije jaren verdiept in de liefde. Beminnen en bemind worden is en blijft één van de meest intense ervaringen die je als mens kunt beleven. Ergens zijn we er allemaal naar op zoek, maar de voorbije jaren zijn veel mensen het geloof in de duurzame liefde een beetje verloren. Met mijn komische voorstelling wens ik hier op een luchtige manier verandering in brengen. Ik wil op een grappige manier aantonen hoe mannen en vrouwen zich (anders) gedragen binnen en buiten een liefdesrelatie. ‘Mag het iets romantischer?’ is een pleidooi voor de romantische liefde. Mijn droom is om deze show in Culturele Centra te mogen brengen.

Wie?
Ideaal voor culturele centra, (verjaardags-)feesten, verenigingen, (sport-)clubs…

Optreden?
1 uur. Dit kan ook korter of langer.

Contacteer me voor meer informatie en prijzen.