Cuore bloempjes

Een leven zonder dromen is zoals een bos zonder bomen. Een bloem zonder regen, een stad zonder wegen. Het is mijn doel om mensen in hun kracht te zetten, om ze helemaal te doen openbloeien. De zaadjes die ik plant in de ziel van mensen werpen geregeld hun vruchten af. Mijn hart maakt altijd een vreugdesprongetje wanneer ik hartverwarmende reacties krijg van mensen. Die bloempjes geven mij de kracht om nog meer tijd en energie te steken in dit project waar ik zo hard in geloof.

UBUNTU

“Ubuntu, een onvergetelijke dag, een dag waarvan leerlingen me vroegen om er zo elke week eentje te krijgen, waarbij leerkrachten me spontaan vertelde leerlingen echt te bewonderen en waarvan ik hoop er elk jaar eentje te mogen inplannen en mee te beleven. Samen met die leerlingen, die leerkrachten en Pieter.”

Ann Landuyt

Adjunct directeur Inspirocollege Houthalen-Helchteren

“Onder de begeesterende leiding van Pieter Michiels werden onze leerlingen een volle dag meegenomen op een overrompelende reis. We dansten. We lachten. We huilden, tranen met tuiten. We leerden bij, over de ander maar ook over onszelf. We toonden begrip en respect. We voelden ons kwetsbaar. We stelden ons open. We luisterden. We keken elkaar in de ogen. We knuffelden. We overstegen onszelf. We waren één. Onze jongeren hadden net dit nodig. Er veranderde iets. Pieter komt zeker terug. En we raden het elke andere school aan. Een prachtig project, een ongelooflijke eyeopener voor onze jongeren én voor leerkrachten.”

Lieselot Meuleneire

(Zorg)leerkracht Sint-Franciscusinstituut Brakel

<span style=”font-weight: 400;”>”Ubuntu, wat een fijne dag! Wat in de ochtend start als een onwennig iets, groeit elk half uur meer en meer uit naar een mooi groepsgevoel, waar niemand zich geremd of beschaamd voelt, mede door het ongelooflijke enthousiasme van Pieter! Als leerkracht word je geconfronteerd met de verhalen die de leerlingen brengen en begrijp je ze zoveel beter. Door te participeren, smeed je zelf zo’n fijne band met de leerlingen waar je les aan geeft, dat het klasgebeuren vanaf dan toch op een ander level ligt. Ubuntu, het is iets dat ik aan elke school aanraad! Dit is nodig: er wordt in scholen nog veel te weinig rond emotioneel welzijn bij jongeren gedaan.”</span>

Leen Peeters

PISO Tienen

“In de aanloop naar onze samenwerking liep de communicatie met Pieter ronduit gesmeerd. Reeds vanaf het voorgaande schooljaar werden de eerste contacten gelegd om een aantal praktische richtlijnen uit te tekenen: de dagindeling, het aantal leerlingen en begeleiders per groep… We konden zelfs enigszins aangeven welke onderwerpen we minder of meer in de kijker wilden zetten. De uiteindelijke dag stond bol van blijmoedige energie, dapperheid, oprechtheid en openheid, en dit van zowel leerlingen als leerkrachten. Humor en speelsheid ontbraken uiteraard ook niet tijdens de oefeningen. Midden in de workshop stonden alle leerlingen achter een – al dan niet denkbeeldige – lijn en werden er bepaalde stellingen afgeroepen. Deze stellingen waren zeer goed gekozen. Het ging om onderwerpen waarmee iedereen vroeg of laat te maken krijgt: angst, verdriet, verlies, eenzaamheid… in een wezenlijk format gegoten, zodat de leerlingen en leerkrachten er al snel voeling mee kregen. Wanneer Pieter een thema aansneed, was de (h)erkenning bij de deelnemers treffend.”

Kenny Stiers

Koninklijk Atheneum Tienen

“Ubuntu, prachtige dag! Pieter is een heel inspirerende persoon. Wat hij op één dag met de leerlingen (en de leerkrachten) doet is fenomenaal. Een aanrader!”

Marieke

leerkracht Inspirocollege Houthalen-Helchteren

“Met een niet aflatend enthousiasme, veel humor en een heel warm hart coachte Pieter ons doorheen de dag door leuke spelletjes af te wisselen met diepgaande gesprekken en inspirerende verhalen, filmpjes en getuigenissen.”

Anita Van Steen

TSO Broederschool Sint-Niklaas

Cuore bloempjes

Een leven zonder dromen is zoals een bos zonder bomen. Een bloem zonder regen, een stad zonder wegen. Het is mijn doel om mensen in hun kracht te zetten, om ze helemaal te doen openbloeien. De zaadjes die ik plant in de ziel van mensen werpen geregeld hun vruchten af. Mijn hart maakt altijd een vreugdesprongetje wanneer ik hartverwarmende reacties krijg van mensen. Die bloempjes geven mij de kracht om nog meer tijd en energie te steken in dit project waar ik zo hard in geloof.

Alles goed? Nee!

“Pieter verbindt en raakt. En passant deelt hij nog allerhande theorieën en wijsheden over de waarde van oprecht contact. Zijn inspiratiesessie leidt tot een ontmoeting op een dieper niveau.”

Eric Mijnster

“Pieter bezit een unieke combinatie van authenticiteit, gedrevenheid en bevlogenheid. Zijn inspiratiesessies zijn absoluut een aanrader!”

Liesbet Geyskens

“Pieter straalt warmte en liefde uit, brengt mensen samen, toont met zijn eigen verhaal hoe ontroerend, sterk en hartverwarmend kwetsbaarheid kan zijn, en inspireert op een ongedwongen en ludieke manier ook anderen om hun verhaal te vertellen en zich kwetsbaar op te stellen.”

Ann Artois

“Mooi om te zien hoe Pieter een veilige omgeving creëert waar je dingen kan delen en waar hij vooral zijn inspirerend levensverhaal vertelt.”

Evy De Mesmaecker

“Ik vind dat Pieter op een heel originele en interessante manier kan omgaan met een toch wel serieus onderwerp. Ik heb mij geen enkele minuut verveeld omdat hij ons heel de tijd aansprak en opdrachten gaf. Ik merkte dat hij met oprechte passie sprak en dat zorgde er ook voor dat ik het steeds boeiend vond.”

Pieterjan Vande Casteele

“Pieter toverde meteen een lach op mijn gezicht en ik had zoiets van: dit komt helemaal goed. En dat kwam het zeker, wat een sessie! Ik vind het eerlijk gezegd beschamend dat we dit pas op 18-jarige leeftijd mogen meemaken, terwijl Pieter zijn woorden zo verrijkend zijn op alle vlakken. Heel dankbaar dat we dit als groep hebben mogen ervaren en dat iedereen zich daadwerkelijk kwetsbaar heeft opgesteld. Dat iemand onbekend dit kan verwezenlijken, vind ik heel erg straf en ik heb ook oneindig veel respect voor Pieter’s situatie en doorzettingsvermogen om van dit project zijn levensdoel te maken.”

Lieselot Rasschaert

“Ik vond dit een hele boeiende sessie. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan kwetsbaarheid en er op school over te praten. Pieter’s sessie heeft me ook getoond dat ik veel heb om dankbaar voor te zijn en dat we er allemaal samen voor staan. Hij was heel vriendelijk, deed ons altijd lachen en zorgde er vooral ook voor dat we plezier hadden. Ik zou dit meteen allemaal opnieuw doen.”

Alice Oosterlynck

“Ik vond de sessie van Pieter heel aangenaam en vooral realistisch. Hij deed ons nadenken over bepaalde zaken waar we liever niet te lang over willen nadenken, maar op zijn manier was het wel aangenaam om die emoties een plaats te geven. Zeker een aanrader voor andere scholen. Ik zou heel graag nog sessies van hem willen bijwonen.”

Rosa Geboes

“Ik heb de sessie als heel aangenaam ervaren en heb ook zeer veel bijgeleerd. Ik heb kanten gezien van mensen uit mijn klas die ik anders nooit had gezien. We hebben elkaar beter leren kennen op een hele andere manier. Dit zal waarschijnlijk één van de meest memorabele momenten zijn uit en voor ons zesde jaar.”

Noortje Van Bever

Humor

“Deze voorstelling is een echte feelgood show over de liefde. Zowel singles als stellen komen aan hun trekken. Pieter charmeert jong en oud met hartverwarmende poëzie alsook met uit het leven gegrepen fragmenten.”

Mia Hautphenne

“Een ruiker of één enkele bloem? Tal van romantische tips kom je te weten tijdens deze grappige, herkenbare show van Pieter Michiels, een frisse, guitige en enthousiaste entertainer.”

Mathieu Pauwels

“Pieter wil mensen aanzetten om na te denken over liefde. Hij slaagt er in om mij een pallet aan emoties te laten ervaren; ontroering, enthousiasme, inspiratie en vooral vreugde. Pieters stijl is iets dat je echt zelf moet ervaren!”

Judith Teirlinck

“Kwetsbaar, krachtig, speels en vooral een ode aan romantiek en Liefde mét een hoofdletter ja.”

Stijn Cnockaert